Welke isolatie past het beste bij jou?

Je hebt je besluit gemaakt, de woning wordt geïsoleerd. Nu volgt er alleen wel een andere vraag: welke soort isolatie past het beste bij mij? Door de verschillende soorten isolatie kan je heel gericht je woning op een bepaalde plek isoleren waardoor je wooncomfort zal toenemen en je ook nog eens flink kan besparen op je energierekening. In dit artikel lees je welke keuze het beste bij jou past.

Spouwmuurisolatie

Misschien wel de meest bekende vorm van isolatie. Het typische beeld van een vrachtwagen en borend isolatiepersoneel komt hierbij kijken. Maar maak je geen zorgen, het isoleren zelf is meestal binnen een dagdeel al klaar en alles wordt netjes opgeruimd zodat je nergens last van zal hebben.

Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie worden een aantal kleine gaten in de voegen van de buitenmuur geboord. Deze gaten worden vervolgens gevuld met isolatiemateriaal. Op deze manier wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenkant van je muren geïsoleerd en zal de warmte van je woonkamer binnen blijven zodat je elk jaar flink wat geld bespaart. Hoeveel? Zo’n €300 bij een rijtjeswoning en €550 bij een 2-onder-1-kapwoning. Voor spouwmuurisolatie betaal je, afhankelijk van je type woning, tussen de €850 en €1800. Dit betekent dat je in de meeste gevallen je investering binnen een jaar of vier al terugverdient!

Dakisolatie

Wil je nog meer besparen? Dan is dakisolatie de isolatiemethode waar je naar op zoek bent. Als je bedenkt dat warme lucht opstijgt kan het geen verassing zijn dat maar liefst een derde van alle warmte in je woning naar buiten gaat via het dak. Met dakisolatie bespaar je daarom ook al gauw €430 per jaar bij een onverwarmde zolder en €530 per jaar bij een verwarmde zolder.

Dakisolatie kun je natuurlijk ook zelf aanleggen. Hierbij moet wel vermeld worden dat je een ervaren doe-het-zelver moet zijn. Het kleinste foutje kan ervoor zorgen dat de warme lucht nog steeds naar buiten ontsnapt. Tegenwoordig is het laten aanleggen van dakisolatie niet eens meer zo duur. Bij Takkenkamp kopen wij isolatiemateriaal op grote schaal in waardoor jij een lagere prijs krijgt. Een ander voordeel van het laten isoleren van het dak is dat je in aanmerking kan komen voor subsidie. Kijk hier voor meer informatie.

Vloerisolatie

Naast geld besparen heeft vloerisolatie nog een andere belangrijke eigenschap. Het zorgt er namelijk voor dat je in de winter niet met koude voeten hoeft te zitten. Door vloerisolatie aan te leggen stijgt de temperatuur van je vloer zo’n vier graden. Met vloerisolatie bespaar je ongeveer €260 per jaar bij een rijtjeswoning.

Bodemisolatie

Als je de trotse eigenaar bent van een oud huis zal een hoge energierekening wellicht niets nieuws voor je zijn. De meeste oudere huizen beschikken namelijk over een slecht energielabel. Zo zijn de meeste huizen gebouwd voor de jaren ’80 niet voorzien van bodemisolatie. In tegenstelling tot vloerisolatie isoleer je met bodemisolatie de kruipruimte in plaats van de woonkamervloer.

Het grote voordeel van bodemisolatie is dat je in een klap af bent van vocht, tocht, schimmel, houtrot, betonrot, roestende leidingen en alle andere ongewenste aandoeningen die je in de kruipruimte tegenkomt.

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie Gevelisolatie