Zó is isolatie te bekostigen

Goed nieuws voor mensen die het verduurzamen van hun woning blijven uitstellen in verband met het kostenplaatje. In veel gevallen wordt verduurzaming ondersteund vanuit de overheid omdat zij dit juist willen stimuleren. Dus, wilt u ook graag uw woning laten isoleren en zonnepanelen aanschaffen? Lees snel verder om te weten welke financieringsopties er zijn. 


Het gebrek aan geld is misschien wel het grootste struikelblok in de weg richting een duurzame woning. Veel mensen willen wel zonnepanelen aanschaffen en de hele buitenschil isoleren, maar al met al is dit geen goedkope investering. Daar is een oplossing voor!

1. Terugverdientijd

Vaak is de investering die gedaan moet worden al gauw terugverdiend omdat de energierekening omlaag gaat. Het lijkt dus een groot bedrag, maar in werkelijkheid kunt u vaak al na 4 jaar genieten van de besparing. Spouwmuurisolatie van een hoekwoning kost bijvoorbeeld gemiddeld 1450 euro, maar door de jaarlijkse besparing van 400 euro op de energierekening, is de investering al na 3 jaar terugverdiend.

2. Hypotheek verhogen

Veel mensen weten het nog niet, maar sinds een aantal jaar kan de hypotheek verhoogd worden om de woning energiezuiniger te maken. Een koper kan maximaal 106 procent van de waarde van de woning lenen. Bij een woning van 2,5 ton heeft de koper dan 15.000 euro extra te besteden voor verduurzamingsmaatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of zonnepanelen. Vaak is dit bedrag voldoende om een grote slag te maken in het energiezuinig maken van de woning.

3. Nationaal Energiebespaarfonds

In 2014 werd dit fonds door de overheid opgericht met als doel om een lening voor energiebesparing maatregelen gemakkelijk beschikbaar te stellen. Met deze lening kunt u tot 50.000 euro lenen met een rente van 2,1 procent (looptijd 10 jaar). Ook is het mogelijk om boetevrij vervroegd af te lossen.

Meer over de energiebespaarlening leest u hier. 

4. Subsidie in gemeente

Vaak gemeente afhankelijk: een subsidie voor energiebesparende maatregelen. Gemeenten willen graag helpen in verduurzaming van woningen, met een subsidie wordt het inwoners erg makkelijk gemaakt. Met de EnergieSubsidiewijzer kunt u nagaan of er in uw gemeente op dit moment een subsidie is voor energiebesparende maatregelen.


Gaat u gebruik maken van één van deze mogelijkheden om verduurzaming te bekostigen? Wij helpen u graag met advies over isolatie. Een (telefonisch) adviesgesprek is zo aangevraagd en binnen twee werkdagen nemen wij contact op!

Advies op maat
Contact
Takkenkamp Isolatie besparen