Zolder isoleren met zolderisolatie

Als we het bij Takkenkamp over zolder isoleren hebben, dan hebben we het over de overkoepelende term voor verschillende soorten zolderisolatie of dakisolatie.

  • Zoldervloerisolatie
  • Dakisolatie
    • Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak
    • Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak

Gratis offerte aanvragen

Doordat veel warmte via de zolder uw woning verlaat, stookt u meer dan u lief is. Dit is zowel nadelig voor het milieu als voor uw portemonnee. Om dit te voorkomen, kan de zolder op verschillende manier geïsoleerd worden, namelijk:

Zoldervloer isoleren

De zolder wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan een hobbykamer of slaapkamer. Het kan echter ook zijn dat u uw zolder niet als leefruimte gebruikt, waardoor het eigenlijk een loze ruimte is. Als dit het geval is, is het zeer aan te raden om de zoldervloer te laten isoleren. Door uw zoldervloer te isoleren, houdt u de warmte vast in de onderliggende verdiepingen.

Hoe de zoldervloer wordt geïsoleerd ligt aan het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Bij een betonnen vloer wordt het isolatiemateriaal op de vloer geplaatst. Heeft u een zoldervloer met houten kepers dan wordt het materiaal tussen de kepers geplaatst. Een specialist kan snel zien wat voor een vloer u heeft.

Lees hier meer informatie over zoldervloer isolatie.

Dakisolatie

De andere variant van zolder isoleren is dakisolatie. Deze vorm is bedoeld voor woningen waarbij de zolder wordt gebruikt om in te leven. Bijvoorbeeld als extra slaapkamer of hobbykamer. Zoldervloer isolatie is in dit geval niet wenselijk omdat de kou dan alsnog vanuit het niet-geïsoleerde dak de slaap- of hobbykamer kan binnendringen. Wanneer het dak geïsoleerd wordt, dan voorkomt u dat kou en/of vocht de zolderkamer kan binnendringen.

Wanneer u besluit uw dak te isoleren dan heeft u twee mogelijkheden:

  • Dakisolatie binnenzijde
  • Dakisolatie buitenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak

Heeft u uw zolder wel in gebruik dan is het fijn dat de warmte binnen blijft. Het isoleren van de binnenzijde van het dak is een goede optie om hiervoor te zorgen. Bij het isoleren van het dak worden veel verschillende isolatiematerialen gebruikt. Denk aan gespoten PUR, EPS-platen, glaswol of steenwol. Dakisolatie aan de binnenzijde is net als zoldervloerisolatie een relatief goedkope manier om uw zolder te isoleren.

Takkenkamp biedt alleen dakisolatie vanaf de binnenzijde van het dak aan. 

Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak

Om de hoogste isolatiewaarde te behalen is dakisolatie aan de buitenzijde de beste optie. Dit is echter wel een zeer arbeidsintensieve en kostbare klus. Het isolatiemateriaal wordt onder de dakbedekking aan de buitenkant van uw woning geplaatst. Het isoleren van de buitenzijde wordt vooral aangeraden als u ook van plan bent om uw dak te vernieuwen. Daarmee bespaart u namelijk aanzienlijk op de investering.

Lees hier alles over dakisolatie van Takkenkamp.

 

Vraag nu uw offerte aan bij Takkenkamp Isolatie

Interesse in uw zolder isoleren vanaf de binnenzijde van het dak? Vul het aanvraagformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op. Onze isolatiespecialist zet uw woonsituatie, wensen en belangen om in een persoonlijk advies. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend onze offerte.

Ik wil meer wetenGratis offerte

Share This: