Zolder plafond isoleren

Home/Zolder plafond isoleren

Isoleren van een zolder plafond

Of het nu gaat om een schuin dak isoleren of een plat dak, het feit blijft dat uw zolder isoleren essentieel is. Door het plafond te isoleren voorkomt u namelijk dat er een onnodige hoge energierekening ontstaat vanwege warmteverlies. Maar hoe werkt dit precies?

Warme lucht stijgt, maar zonder goede plafondisolatie gaat warmte via het dak verloren. Door (nieuwe) plafondisolatie, wordt de warmte juist binnen gehouden én kunt u geluiden verminderen. Benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden van zolder plafond isoleren? Ontdek het op deze pagina!

Verschillende ruimtes isoleren

Naast dat uw zolder beschikt over een plafond, zijn er natuurlijk ook andere ruimtes die geïsoleerd kunnen worden middels het plafond. Denk hierbij aan het plafond van een kruipruimte of een garage. ook is het mogelijk om voor een tussenverdiepen te kiezen. Kortom, verschillende diverse opties zijn mogelijk.

Maar waarom zou u voor zolder plafond isolatie kiezen? Een van de voornaamste reden is dat er veel warmte via deze plek verloren gaat door een slecht geïsoleerd dak. Naast dat het mogelijk is om het dak van de zolder te isoleren, is het ook mogelijk om de vloer te isoleren. het isoleren van de vloer is voornamelijk een geschikte keuze als u de zolder nauwelijks gebruikt.

Wordt er echt geleefd op de zolder? Dan wordt er aanbevolen om nadrukkelijk het dat te laten isoleren.

Opties in plafond isolatie

Ondanks de ruimte keuze is isolatie, beperkt plafond isolatie zich tot twee verschillende mogelijkheden: vanuit de binnenkant of de buitenkant.

Bij Takkenkamp kunt u nadrukkelijk terecht voor dakisolatie via de binnenzijde van het dak, ook wel binnen dakisolatie genoemd. Heeft uw woning een hellend dak? Dan is de meest eenvoudige manier om een hellend dak te isoleren middels minerale wol. Bij een plat dak dat van binnenuit wordt geïsoleerd, noemen we ook wel een koud dak. Deze methode wordt vooral nog toegepast bij huidige daken die geen grote hoogtes hebben.

Wist u dat het isoleren van een plafond of vloer verschillende minimale Rc waarden gelden? Daarbij zit er ook nog een verschil in nieuwbouw en renovatie.

Prijzen van zolder isolatie

Het isoleren van uw zolder hoeft geen ingewikkelde klus te zijn, maar dient wel correct uitgevoerd worden om koudebruggen en warmteverlies te vermijden. Vanwege de beschikbare isolatiepremies en subsidies wordt er geadviseerd om isolatiewerken uit te laten voeren door een erkend bedrijf als Takkenkamp.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen als het gaat om het verduurzamen van uw woning? Vraag advies aan op maat en vul het aanvraagformulier in. Wij nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag