Zoldervloer isoleren

Home/Dakisolatie/Zoldervloer isoleren

Doordat veel warmte via de zolder uw woning verlaat, stookt u meer dan u waarschijnlijk zou willen. Dit is zowel nadelig voor het milieu als voor uw portemonnee. Om dit te voorkomen, kan de zolder op verschillende manieren geïsoleerd worden, namelijk:

Dakisolatie aan de binnenzijde

Isolatie aan de binnenzijde van uw dak is vaak de meest gekozen vorm voor mensen die hun zolder met een schuin dak willen isoleren. Het klinkt vaak eenvoudig, maar er zijn een aantal belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden gehouden om te voorkomen dat warmte verloren gaat via het dak.

Een van de meest bekende problemen die kan ontstaan, is het hebben van vochtproblemen. Daarnaast is een dakconstructie vaak goed geventileerd. De ruimte tussen de constructie om vocht af te voeren wordt met dakisolatie aan de binnenzijde opgevuld met isolatiemateriaal. Dit vraagt om vakmanschap.

Advies op maat

Dakisolatie aan de buitenzijde

Bij dakisolatie vanaf de buitenzijde wordt de buitenzijde van het dakbeschot van isolatie voorzien. Deze aanpak van dakisolatie wordt ook wel warm dak isolatie genoemd. Dit komt omdat de dakisolatie als buffer kan dienen tussen de buitenlucht en de dakconstructie.

Wist u dat bij woningen met platte daken meestal wordt gekozen voor dakisolatie aan de buitenzijde? Hiermee wordt voorkomen dat er eventueel vochtproblemen ontstaan.

Let op: bij Takkenkamp isolatie zijn wij gespecialiseerd in dakisolatie aan de binnenzijde van het dak. Dakisolatie aan de buitenkant bieden wij standaard niet aan, maar kan in sommige gevallen wel een mogelijkheid zijn. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zoldervloer isoleren

De zolder wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan een hobbykamer of slaapkamer. Het kan echter ook zijn dat u uw zolder niet als leefruimte gebruikt, waardoor het eigenlijk een loze ruimte is. Als dit het geval is, is het zeer aan te raden om de zoldervloer te laten isoleren. Door uw zoldervloer te isoleren, houdt u de warmte vast in de onderliggende verdiepingen.

Hoe de zoldervloer wordt geïsoleerd ligt aan het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Bij een betonnen vloer wordt het isolatiemateriaal op de vloer geplaatst. Heeft u een zoldervloer met houten kepers dan wordt het materiaal tussen de kepers geplaatst. Een specialist kan snel zien wat voor een vloer u heeft.

Bent u wel regelmatig op de zolder te vinden omdat het bijvoorbeeld een slaap- of hobbykamer is? Dan is dakisolatie een betere keuze. Lees hier alles over de mogelijkheden van dakisolatie.

Vraag nu uw offerte aan bij Takkenkamp Isolatie

Bent u geïnteresseerd in dakisolatie vanaf de binnenzijde? Vul het aanvraagformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op. Onze isolatiespecialist zet uw woonsituatie, wensen en belangen om in een persoonlijk advies. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend onze offerte.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag