Zoldervloer isoleren

Home/Dakisolatie/Zoldervloer isoleren

Doordat veel warmte via de zolder uw woning verlaat, stookt u meer dan u lief is. Dit is zowel nadelig voor het milieu als voor uw portemonnee. Om dit te voorkomen, kan de zolder op verschillende manieren geïsoleerd worden, namelijk:

  • Zoldervloer isoleren
  • Dakisolatie
    • Dakisolatie aan de binnenzijde van het dak
    • Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak

Op deze pagina gaan we specifiek in op het isoleren van de zoldervloer. Wilt u meer informatie over zolderisolatie in het algemeen? Lees dan hier alles over zolderisolatie.

Zoldervloer isoleren

De zolder wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan een hobbykamer of slaapkamer. Het kan echter ook zijn dat u uw zolder niet als leefruimte gebruikt, waardoor het eigenlijk een loze ruimte is. Als dit het geval is, is het zeer aan te raden om de zoldervloer te laten isoleren. Door uw zoldervloer te isoleren, houdt u de warmte vast in de onderliggende verdiepingen.

Hoe de zoldervloer wordt geïsoleerd ligt aan het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Bij een betonnen vloer wordt het isolatiemateriaal op de vloer geplaatst. Heeft u een zoldervloer met houten kepers dan wordt het materiaal tussen de kepers geplaatst. Een specialist kan snel zien wat voor een vloer u heeft.

Bent u wel regelmatig op de zolder te vinden omdat het bijvoorbeeld een slaap- of hobbykamer is? Dan is dakisolatie een betere keuze. Lees hier alles over de mogelijkheden van dakisolatie.

Vraag nu uw offerte aan bij Takkenkamp Isolatie

Bent u geïnteresseerd in dakisolatie vanaf de binnenzijde? Vul het aanvraagformulier in en binnen 2 werkdagen nemen wij telefonisch contact met u op. Onze isolatiespecialist zet uw woonsituatie, wensen en belangen om in een persoonlijk advies. Vervolgens ontvangt u vrijblijvend onze offerte.

Advies op maat
Advies op maat
Stel hier uw vraag